Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

von Brömssen på turné med ”Jul i folkton”

/
  • Årets artistgäng som medverkar i ”Jul i Folkton”. Bakre raden från vänster: Olle Linder, Lena Willemark och Roger Tallroth. Främre raden från vänster: Esbjörn Hazelius, Ale Möller, Lisa Rydberg och Sofia Karlsson.
  • Tomas von Brömssen ser fram emot att åka på julturné.

Tomas von Brömssen har inga planer på att nynna på julsånger i sommar, men i december drar skåde­spelaren ut på julturné med ”Jul i Folkton”. Även om han egentligen tycker att det finns för många av dem.

Annons

– De flesta julkonserter känns plastiga, men ”Jul i Folkton” handlar om traditionella, akustiska julvisor och julberättelser från förr. Sånt ger mig stämning. Det är så julkonserter ska vara, säger skådespelaren.

Förra året lockade konserterna 14 000 svenska besökare. Inför ”Jul i Folktons” sexårsjubileum i december skruvar man upp volymen och besöker dessutom Norge. von Brömssen längtar efter att kuska runt med de rutinerade artisterna i turnésällskapet.

– Jag känner flera av dem sedan tidigare. De är så otroligt begåvade musiker och de gör musiken på sitt eget sätt. Ale Möller introducerade till exempel mig till sälgflöjten. Och jag har faktiskt körat bakom vissångerskan Sofia Karlsson vid en av hennes spelningar. Vem vet, jag kanske gör det i jul igen, säger han.

Just nu ser Tomas von Brömssen mest fram emot sommarlov och att sjösätta båten, men under de kalla månaderna är han ett stort fan av julen.

– Jag älskar det mesta med julen. Glöggen, skinkan, hyacinterna och currysalladen som min danska fru har introducerat. Jag brukar nästan bli lite julsjuk, säger han.

Lotta Glimstedt/TT Spektra

Mer läsning

Annons