Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikälskare Modig har nått radiotoppen

I hela sitt vuxna liv har Christer Modig levt med radio. Han startade Rix FM i Gävle och i går blev han utnämnd till verkställande direktör för MTG Radio.

– Det är viktigt att göra radio som lyssnarna vill höra.

Annons

Christer Modig gillar radio eftersom det alltid är här och nu som gäller.

Dessutom har han en passion för musik.

– Jag spelade i band med Larry Forsberg förut men han var bättre än jag på att spela och sjunga. Jag var bättre som DJ. Nu jobbar vi båda på radion.

När Christer Modig flyttade till USA med sina föräldrar 1982 hörde han en svensk kille på en radiostation. Där ville han jobba och så blev det.

Vad han inte visste då var att stationen var den största i Los Angeles. Radiostationen spelade ny brittisk musik, vilket Christer Modig älskade.

1993 var han tillbaka i Gävle och var med och startade Rix FM. Ägarna ville göra en mängd olika program så Christer Modig fick kämpa för att göra mer kommersiell radio.

– Det är viktigt att göra radio som lyssnarna vill höra, annars blir det ingen reklam och utan reklam blir det inga pengar till radio.

Rix FM dog i Gävle för något år sedan men inte riktigt.

– Rix FM finns på digitalradio och nästan alla nya radioapparater har digitalradio. Gävle är en av de orter som har testsändningar och nu väntar vi på att få komma tillbaka.

Som chef för MTG Radio kommer Christer Modig att basa över Rix FM, Bandit Rock, NRJ, Lugna Favoriter och pratkanalen Radio 1.

Radio 1 finns än så länge bara i Stockholm men den kanalen vill Christer Modig ta med sig ut i landet.

Men mellan varven är han i Gävle på besök.

– Då spelar jag skivor på Heartbreak.