Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musiken från "Chess" ges ut på nytt

De senaste åren har ABBA-fans kunnat glädjas åt nymastrade specialutgåvor av gruppens klassiska album. Bara i år – under ABBA:s 40-årsjubileum – har "Waterloo" och det spanska albumet "Gracias Por La Música" fått sig en uppfräschning. Nu har turen kommit till musiken från Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musikal "Chess".

Konceptalbumet gavs för första gången ut 1984, två år innan musikalversionen hade premiär på West End i London. Tommy Körberg, Elaine Paige, Björn Skifs, Barbara Dickson och Murray Head medverkade. "One Night In Bangkok" och "I Know Him So Well" är exempel på låtar från musikalen som nådde framgång även på singellistorna.

Den 29 november släpps nyutgåvan som förutom originalalbumet innehåller tidigare outgivna bonusspår, samt en DVD med svåråtkomligt videomaterial.

Källa: Amazon