Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musklerna som jag glömde...

Visst tycker ni att jag har haft ett strålande semesterväder? Regn och fyra-fem plusgrader är väder som skiljer agnarna från vetet.

I sådant väder tog vi emot den första av tre syskonbarn när de rusade ut med vita mössor. Inte nog med att det vräkte ner och var kallt, ungdomarna klättrade glatt upp på lastbilarna för att åka runt i Stockholm och dränka varandra i folköl. En märklig tradition.

En iakttagelse från Stockholmsbesöket: Man vet att man är på Östermalm när man ser folk kindpussas när de möts i dörren till toaletten på Fältöversten...

Jag har en och annan muskel som jag så att säga hade glömt. De gjorde sig påminda när jag jobbade för att fixa till höskullen inför midsommarafton. Vi bjöd in byns fasta och sommarboende befolkning till midsommarlunch och insåg att höskullen är nog bäst. Så på några dagar klädde jag de glesa väggarna med OSB-skivor.

Musklerna jag hade glömt gjorde sig påminda i form av gruvlig träningsvärk som inte gått över riktigt än.

Men fint blev det och lunchen blev väldigt lyckad.

Inte för att jag sov med blommor under kudden, men jag drömde i alla fall att jag var tillbaka på jobbet på midsommardage - och att det snöade. Första halvan av drömmen var i alla fall helt sann.

Anders Wennberg