Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myggplågade får moderatstöd

SANDVIKEN
Ytterligare en av länets riksdagsledamöter tar strid för den myggplågade befolkningen i Dalälvsområdet.

Annons
Moderaternas Patrik Norinder frågar miljöministern Lena Sommestad om vilka åtgärder hon tänker vidta för att långsiktigt skydda befolkningen där från stickmyggsangrepp.
Nedre Dalälvens Utvecklings AB har ansökt om dispens att vid behov få flygbekämpa stickmyggor inom områden vid Österfärnebo och Tärnsjö.
I dag råder dock stor osäkerhet vad gäller finansieringen av bekämpningen av stickmyggor inom området. Staten har inte uttalat om de avser att medfinansiera projektet ytterligare.
Tidigare har vänsterpartiets Owe Hellberg skrivit en fråga till Lena Sommestad om hon avser att skjuta till de medel som fattas.
Nu engagerar sig också Patrik Norinder. Han skriver i sin fråga till miljöministern att den exceptionella ansamlingen av mygg inom området torde kräva långsiktig forskning.
- Finansieringen måste snarast klarläggas så att projektet kan övergå till till fullskalig permanent bekämpning med BTI under vetenskapligt kontrollerade former, skriver han.

KARIN BERGKVIST