Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myndigheterna sätter ner foten – uppmanar alla att följa rekommendationerna

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Smittspridningen av coronaviruset leder till problem inom vård och omsorg. Därför har nu länsstyrelsen, regionen och kommunerna gått ut med ett meddelande till befolkningen där alla uppmanas följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Anledningen till meddelandet är det ansträngda läget på flera håll inom vård och omsorg till följd av smittspridningen. På fredagen samlades kommunrepresentanter, regionen och länsstyrelsen digitalt och kom fram till att gå ut med myndighetsmeddelandet i SR P4 Gävleborg.

– Vi behöver nu verkligen göra allt vi kan för att vända kurvan och bromsa smittspridningen. Varje val du gör är viktigt för att hjälpa vården, rädda liv och för att vi snabbare ska kunna komma tillbaka till en mer normal tillvaro, säger landshövding Per Bill, i ett pressmeddelande.

Myndighetsmeddelandet sändes för första gången under fredagseftermiddagen och kommer även upprepas under helgen.

– Det är en signal om att läget verkligen är allvarligt. För att vården ska kunna ta hand om dem av oss som behöver sjukhusvård måste vi alla förstå att våra val spelar roll, säger Per Bill.

Så här lyder myndighetsmeddelandet i sin helhet:

Med anledning av den stora smittspridningen har vård och omsorg i länet allvarliga problem. Nu uppmanar länsstyrelsen, Region Gävleborg och länets kommuner alla att följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer.

Ta ditt ansvar:

– umgås endast med de som du bor tillsammans med,

– avstå från att vistas i miljöer med risk för trängsel

– avstå från sociala sammankomster och evenemang.