Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myspys i Oslättfors

Dörrar, inte mindre än sex stycken inklusive den till utedasset, öppnas och stängs, aktörerna kutar in och ut mest hela tiden och det är absolut inget fel på tempot.

Den nya pjäsen som Oslättfors Dramatörer levererar håller vad den lovar, det är just en svängdörrefars i klassisk stil och ett folklustspel som Hasse Bergkvist format efter Krister Clasons förlaga.

Några direkta skrattkramper framkallar inte pjäsen, humorn är snarare av feelgood-karaktär och ibland blixtrar aktörerna till med ordvitsar och så kallade oneliners.

Eller på en nivå som i följande dialoger:

– Så du är färgad du, jag trodde du föddes så där.

Malte, vill du ha en korv?

– Nä, jag vill inte ha någon korv!

...å en öl?

– Jag kan ta en korv.

Rutinerade Michael Skoglund drar ett tungt lass som Gustav, den äldre av bröderna Nilsson som driver ett motell (med blott två rum) och en musikaffär. Firman går dåligt och den yngre brodern Ingemar vill sälja hela rasket.

In stormar det omåttligt törstiga kommunalrådet Malte Andersson (skickligt spelad av Wehlin) med sin fagra sekreterare (Vicky Gustavsson, verkligen ett fynd).

Och mitt i röran springer den minst sagt förvirrade hantverkaren Lars Uno Olssen, gestaltad av ”Lumpen” Lundberg med omisskännelig hälsingedialekt, omkring och gör fruktlösa försök att laga några rör i köket.

Det skojas om rasfördomar (Mikael Bergström är svart), sex, otrohet, lata kommunalarbetare och en del annat som hör farsen till.

En helt okej, myspysig underhållning på två timmar (inklusive kaffepaus) i sommarsköna Oslättfors. För att vara amatörer förvaltar ensemblen godset på ett bra sätt. Nio föreställningar till ska det bli från söndag till söndag.