Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Något måste göras åt badet

GÄVLE
Ordföranden i kultur- och fritidsnämnden är måttligt intresserad av stödja ett kommunalt lån på 50 miljoner kronor till badets högtflygande planer.

- Det här är en vision där man pekar på möjligheterna. Den har tagits fram på Fjärran Höjders initiativ, inte på uppdrag från politikerna, säger Lars-Göran Ståhl, s.
På onsdag kommer kultur- och fritidsnämndens ledamöter att få fullständig information om byggplanerna. Därefter väntar mycket huvudbry för politikerna innan ett beslut kan tas, tidigast i oktober.
Det finns tre alternativ för politikerna att välja mellan. Man kan låna eller själva på annat sätt skrapa fram de 50 miljonerna, då genom att skära någon annanstans. Man kan låta privata intressen lägga bud på badets anläggningar, men behålla driften.
Eller man kan låta bli att göra något alls - låta badet vara som det är.
På sikt skulle det leda till färre besökare och med automatik större utgifter för kommunen när intäkterna minskar, tror trion bakom förslaget.
Lars-Göran Ståhl verkar inte förtjust i något alternativ, men minst av allt tror han på att kommunen kan betala.
- Som det ser ut i dag måste vi hitta andra finansieringsvägar än att gå till kommunledningen. De pekar själva på djärva lösningar - man jag vet inte om jag är positiv till privata intressen, säger nämndordföranden.
Ändå finns ett medvetande att något måste göras om inte badgästerna ska svika.
- Vi måste göra något åt badet, medger Lars-Göran Ståhl.
MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom_gd.se