Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Några rader om...

Annons

som häromveckan kunde fira Världskronofogdens dag. Den internationella föreningen för fogdar låter ståtligt värre på franska: Union Internationale des Huissiers de Justice. Vi tror dock inte att dagen firades med någon extra vräkning eller delgivning eftersom temat för dagen var ”Lagen och det humanistiska perspektivet”.

som deltar i politikerveckan i Almedalen i Visby i år. Det är rätt! Om det är några som behöver läsa om Pettson, Pippi och Krakel Spektakel så är det politikerna. Och Reinfeldt är ju så lik Alfons Åberg... Veckan pågår 30 juni-1 juli.

, ordförande i Rädda Barnen i Gävle, som i slutet av maj var i Genève när FN:s barnkommitté kritiserade den svenska regeringens barnpolitik och arbete med barnkonventionen.

som bjuder på nostalgi i Skutskärs bibliotek från och med i dag (vernissage klockan 18). Det är en utställning med vykort från trakten, nyare, äldre och några som är över 100 år gamla.

i Storvik som har öppet hus på lördag 10.00-17.00. Det är nämligen då som Yxans dag firas. Det är bara att hugga för sig för den yxintresserade.

, konstnären som bodde i Gävle under 20 år, har lovat skänka några av sina kattmålningar till katthemmet i Gävle. Han lovar att hemmen får använda bilderna som de vill: Till vykort, affischer eller t-tröjor. Thomas Di Leva har haft ett finger med i spelet såsom ambassadör för katthemmet.

– Jag har en speciell relation till katter. Det är ett av de djur jag tycker väldigt mycket om. Att få kontakt med en katt, det är något alldeles särskilt, säger Ola till aftonbladet.se.