Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Några rader om...

, elev på John Bauer-gymnasiet i Gävle, som är svensk mästare i företagande. Hans UF-företag Svensk Magasintjänst vann första priset på 5 000 kronor som bästa tjänst.

Tävlingsvärden Almegas motivering lyder: ”Priset för bästa tjänst går till ett lösningsorienterat och innovativt UF-företag som är väl genomtänkt och har genomfört UF-resan med bravur. Vinnarföretaget förenar lönsamhet med utvecklingspotential, fyller tomma ytor och tillfredställer två kundgrupper.”

Tobias har förstås en hemsida där man kan kolla in hans företag: www.svenskmt.se

som i höstas kom ut med boken ”Mina motpoler”. Nu är den polarresande Cecilia på väg igen, i augusti leder hon en resa till Grönland, närmare bestämt Thule-området för att sedan fortsätta över till Kanada, New Foundland och New York.

som i förrgår disputerade vid Uppsala universitet. Hans avhandling handlar om könskvotering inom politiken.

, älgar på Kybacka Gård, som blivit föräldar till två kalvar. De små föddes den 15 maj och uppges må alldeles förträffligt. Ellen, den andra ”frun” i Dennis hage, väntas kalva när som helst.

som genererat några skapliga vinster till våra trakter den senaste tiden: I förra veckan en på 57 629 kronor till Hofors och i måndags en på 73 357 kronor till Valbo. Så ni som sett någon med mungiporna uppåt så förstår ni varför...

, Svenska förbundet för Kvalitet Dalarna-Gävleborg, som fått en ny styrelse: Lars Bryntesson, Patrick Fransson, Susanna Ahlstedt och Stefan Viberg, ordförande och Carola von Walter.

och Robin Lingvall från Polhemsskolan som kom på en delad fjärdeplats när skol-SM i kyl- och värmepumpsteknik avgjordes.

som gav en bejublad konsert tillsammans med Sandvikens Manskör under ledning av Håkan Sund i lördags.