Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Några rader om...

Annons

, elev på John Bauer-gymnasiet i Gävle, som är svensk mästare i företagande. Hans UF-företag Svensk Magasintjänst vann första priset på 5 000 kronor som bästa tjänst.

Tävlingsvärden Almegas motivering lyder: ”Priset för bästa tjänst går till ett lösningsorienterat och innovativt UF-företag som är väl genomtänkt och har genomfört UF-resan med bravur. Vinnarföretaget förenar lönsamhet med utvecklingspotential, fyller tomma ytor och tillfredställer två kundgrupper.”

Tobias har förstås en hemsida där man kan kolla in hans företag: www.svenskmt.se

som i höstas kom ut med boken ”Mina motpoler”. Nu är den polarresande Cecilia på väg igen, i augusti leder hon en resa till Grönland, närmare bestämt Thule-området för att sedan fortsätta över till Kanada, New Foundland och New York.

som i förrgår disputerade vid Uppsala universitet. Hans avhandling handlar om könskvotering inom politiken.

, älgar på Kybacka Gård, som blivit föräldar till två kalvar. De små föddes den 15 maj och uppges må alldeles förträffligt. Ellen, den andra ”frun” i Dennis hage, väntas kalva när som helst.

som genererat några skapliga vinster till våra trakter den senaste tiden: I förra veckan en på 57 629 kronor till Hofors och i måndags en på 73 357 kronor till Valbo. Så ni som sett någon med mungiporna uppåt så förstår ni varför...

, Svenska förbundet för Kvalitet Dalarna-Gävleborg, som fått en ny styrelse: Lars Bryntesson, Patrick Fransson, Susanna Ahlstedt och Stefan Viberg, ordförande och Carola von Walter.

och Robin Lingvall från Polhemsskolan som kom på en delad fjärdeplats när skol-SM i kyl- och värmepumpsteknik avgjordes.

som gav en bejublad konsert tillsammans med Sandvikens Manskör under ledning av Håkan Sund i lördags.