Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Några rader om...

Annons

som alls icke kan utexamineras från Uppsala universitet, påpekar en läsare vänligt med anledning av notisen om Christoffer Ahlqvist i gårdagens blad. Universitetet hör inte till dem som ansökt om just den examensrätten. Än i alla fall.

som vi berättat om den senaste tiden. Det har väckt minnen, bland annat ringde Gurli Eklund och berättade att i arbetsstugan på Söder var det Wilhelmina Erlandsson som skötte ruljangsen. Hon var faster till Gurlis mamma.

– Wilhelminas föräldrar hade hand om arbetsstugan som låg på Brynäs. Den hade också en fin liten trädgård där mina föräldrar hade sin bröllopsfest, berättar Gurli.

som har intresserat sig för den äldre bebyggelsen runt Gävle och berättar om sin inventering av rivna och bevarade hus på Kafé Edbom i morgon kväll klockan 19. Bland annat handlar det om fäbodar från 1500-1600-talen som under 1800-talet blev sommarställen för bättre bemedlade Gävlebor.

Josef Allberg, Louise Andersson, Mikaela Berglund, Louise Gunnarsson, Astrid Holmberg, Malin Holmberg, Lina Johansson, Sara Malm, Matilda Nordin och Jenny Timbré som i dag klockan 18 har vernissage på sin första separatutställning. Ungdomarna deltar sedan fyra år i en målarkurs på frititsgården Oasen i Älvkarleby under Anna Janssons ledning. Biblioteket i Skutskär 10–28 februari.

Mer läsning

Annons