Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nämnd vill satsa på ungdomsgårdar

SANDVIKENKultur- och fritidsnämnden i Sandviken vill satsa extra resurser på de åtta ungdomsgårdarna som redan finns i kommunen.

Annons
- Nämnden ställer sig bakom den utredning som Hans Nilsson och Kerstin Klinga har gjort, säger Sven-Olov Sundqvist, ordförande i nämnden.
- Vi är beredda att satsa 600 000 kronor på projektet och det hoppas vi också att kommunstyrelsen gör.
Meningen är att ungdomsgårdarna i centralorten och i ytterområdena ska fungera på ungefär samma sätt. Verksamheten ska inriktas mot elever i mellan- och högstadiet samt gymnasiet.
- Det rör sig om en ungdomsgrupp på närmare 3 500 ungdomar, säger Sven-Olov Sundqvist och dem vill vi satsa på.

Socialträning
Målsättningen enligt utredarna ska bland annat vara att ge ungdomarna social, kulturell och demokratisk träning, stimulera till åsiktsutbyte och debatt i olika samhällsfrågor.
Det ska också ges möjligheter till fysisk träning och rekreation och kunna erbjuda en helt drog- och rökfri miljö.
Meningen är också att det på ungdomsgårdarna regelbundet ska genomföras någon verksamhet som enbart riktar sig mot flickor.
Därför ska lokalerna och miljön utformas så att flickorna känner sig hemma.
Inriktningen på ungdomsgårdarna ska också fungera i socialt förebyggande syfte. Speciellt med ungdomar som är i riskzonen för social utslagning och kriminalitet.