Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nämnder får dela på 1,3 miljarder

SANDVIKENDet är inte lätt att bestämma hur mycket pengar kommunala nämnder ska ha när man inte vet vilka verksamheter pengarna ska räcka till.

Annons
Det var tydligt på kommunfullmäktige i Sandviken i går, när man beslutade om budgetramar för 2003. Ramen fastställdes till 1,3 miljarder som ska fördelas på de olika facknämnderna.
Exempelvis får den nya kunskapsnämnden, med ansvar för både grund- och gymnasieskola knappt en halv miljard, och kultur- och fritidsnämnden knappt 90 000 kronor.
Men eftersom nämndorganisationen, med endast facknämnder och inga kommundelsnämnder, är ny från nästa år är det ännu inte riktigt klart vilka pengar som behövs var.
Kommunalrådet Stefan Hedin framhöll att fördelningen bör ses som oerhört preliminär och kommer att behöva justeras under hösten.
Vänsterpartiets Anna Lena Wennberg tyckte ändå att man skulle omfördela tio miljoner kronor från kommunstyrelsen till social- och omsorgsnämnderna.
- Hur det ska gå ihop för dessa nämnder det får man titta i stjärnorna efter, sa hon och reserverade sig mot beslutet.
De övriga partierna yrkade bifall, med hänvisning till att justeringar ändå kommer behöva göras senare.

HANNA JANSSON