Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När Boris fick ett hem

Skickar med en bild på min 9-åriga (trodde veterinären), katt Boris. Som ni ser är han världens goaste och dessutom är han snäll som jag vet inte vad!

Annons

Boris flyttade in på grannhusets altan påsken -08. Huset hade då stått tomt en längre tid, så Boris gjorde altanen till sin. Jag trodde han bodde nånstans i byn så jag tänkte inte så mycket mer på det hela, men tiden gick och han var fortfarande kvar. Till slut bestämde jag mig för att börja mata honom. Han var då så skygg att kom jag närmare än ca 20 m så sprang han i vild panik. Så höll vi på en längre tid. Så småningom avancerade han till att gå in i mitt garage för att äta där, men jag fick fortfarande absolut inte titta på honom, då vågade han inte gå dit. Tiden gick, matningen fortsatte och efter 1 år (!) vågade han sig en dag in genom kattluckan till huset för att äta inne i huset! I fortsättningen kom han alltid in och åt, men jag fick absolut inte komma nära honom och titta på honom var inte att tänka på!
Nyårsaftonen mitt på dagen så satt jag ett par meter från Boris när han åt, och jag tänkte att nu fick det bära eller brista. Med ett starkt bultande hjärta sträckte jag fram handen och smekte honom så oändligt försiktigt över ryggen och det var som om luften gick ur honom och rädslan försvann! Sedan den dagen bor han hos mig och lämnar knappt soffan eller mig heller för övrigt. Han är som en liten hund, följer med mig överallt. Han är dessutom bästa vän med Putte som även han är räddad från svältdöden. Skickar med en bild på en mysande Boris och en på Boris och Putte.
Putte är 4 år och hittades hos en dam i byn som ringde till Gefle Katthem och sa att hon hade tagit hand om en katt som försökte äta frusen banan och fågelfrö!! Det här var en kall novemberdag 2008. Hon bodde inte så långt från mig, så jag gick genast dit och hämtade honom. Han var så smal så man såg både ryggrad och revbenen på honom!! Han skulle bara vara hos mig ett tag, men snällare katt får man inte tag på och alla de övriga gillade honom så han blev kvar hos mig. Han och Boris är numera världens bästa vänner och har soffmys varje kväll med pälstvätt på varandra. De är så söta ihop!

/ Hälsningar Kristina Pettersson i Lingbo

(plus Boris, Putte och Tessie och Molly.)

Mer läsning

Annons