Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När SD avpixlas

Föreställ er en webbsajt på internet med Socialdemokraternas ros längst upp till höger, och där allt som skrivs har koppling till S-partiet, med fylliga hallelujanden till Ledaren och fradgetuggande hat mot alla som inte delade partiets värderingar.

Annons

Tänk, vidare, att ni tittade in på denna sajt för ett år sedan, när S-ledaren hette Håkan Juholt och var utsatt för ett (självförvållat) mediedrev.

Sajtens S-lojalister blev då så förgrymmade över medias påhopp på Ledaren för hans mystiska bostadsbidragsräkningar till riksdagen.

Förnärmat hade man först sprutat ut påpekanden om att det visst minsann också fanns massor av andra politiker som fuskat med bidrag. Men det räckte inte för att få ut för aggressionerna.

Så man brast ut i en kampanj, mot ”borgarmedia”, som smutsat ned den store S-ledaren.

På sajten uppmanades nu alla läsare att förfölja ”utsugarna” och ”baggbölarna” som ägde ”borgarmedierna”, liksom de journalister som skrivit om S-ledarens fadäser. Detta i ett över 10 000 tecken långt PM med detaljerade instruktioner i sju punkter om hur man tar reda på ”kapitalistmedias” ägares och medarbetares bostad, personnummer, taxerad inkomst, familj med mera, för att kunna (direkt citerat): ”ligga i buskar med teleobjektiv och spionera på personer utanför deras hem eller ringa på dörren oanmälda med påslagen bandspelare/kamera”.

Byt ut S mot SD i tankeexperimentet ovan, byt ”borgarmedia” mot ”pk-maffian” och du har sajten avpixlat.info.

(Namnet syftar på det ”suddande” av bilder på misstänkta/åtalade/dömda som media ibland gör för att inte röja deras identitet. Pixlande kallas detta, och det är en spridd vandringssägen att det endast görs på utländska brottslingar.)

Alla som vill förstå vad slags parti Sverigedemokraterna är när de hängt av sig kavajerna bör studera sajten Avpixlat. I synnerhet bör de fyra-fem procentenheter väljare som gått till Sverigedemokraterna efter valet läsa igenom det som publiceras på avpixlat och fundera på om detta är ett parti som har en inre kultur och samtalston som känns sympatisk.

Expressen hade ju, som alla minns, oförskämdheten att kränka Partiet genom att publicera videofilmen där högt uppsatta sverigedemokrater viftade med järnrör och kallade svenska medborgare för ”b*bbe” och ”h*ra*.

Nu uppmanar partiets Avpixlat-sajt till hämnd som politisk metod. Det är den klassiska militärdoktrinen ”massiv vedergällning” som gäller. Alla politiska motståndare, och alla journalister (utan avgränsning), är legitima mål.

Detta sker dagen efter att Brottsförebyggande rådet presenterat siffror om att var sjätte politiker i beslutande församlingar har utsatts för hot, våld och trakasserier. De oftast drabbade är sverigedemokrater. Partiets svar på detta är alltså att via sin avpixlat-sajt själva dra igång en trakasserikampanj.

Om någon klottrar ner en skäggig gubbe på en papperslapp och döper honom till Muhammed så riskerar personen att få en bomb i skallen. Särskilt journalister är utsatta. Avpixlat tar nu upp tävlan med de våldsbejakande islamisterna om vem som kan skrämma journalister mest.

Sajten avpixlat.info brukar, när den granskas – vilket görs häpnadsväckande sällan – benämnas som en ”SD närstående webbsajt”.

Inget kan vara mer fel.

Avpixlat.info är en SD samstående webbsajt.

Alla inlägg där är skrivna ur ett vi-perspektiv, där ”vi”:et är Sverigedemokraterna. Många diskussioner rör taktiska frågor om hur man mest kan gynna Sverigedemokraterna, vid sidan av de påbjudna hedersbetygelserna till ledaren och förutsägelser om framtida valsegrar.

Det handlar om betydligt mer än en supporterklubb. Det är helt uppenbart att de som skriver på avpixlat.info är mycket aktiva SD-partiarbetare.

Inte?

Partiets tidigare rättspolitiske talesperson Kent Ekeroth agerar bulvan för att slussa kapital till sidan.

Partisekreteraren Björn Söder förebådade – och legitimerade – den nu initierade hatkampanjen mot journalister genom att i Almedalen förra året lägga skulden för näthatet på journalisterna själva, för att de inte skriver som det behagar Sverigedemokraterna.

Och enligt självaste partiledaren – Jimmie Åkesson – tillhör avpixlat.info ”den sunda delen av den sverigedemokratiska nätrörelsen”. ”Många av våra väljare anser att man uttrycker sanningar där som andra medier inte gör, och det tycker jag är väldigt bra”, sa Åkesson i en intervju i Sydsvenskan förra hösten. (Man kan ju fråga sig då hur den ”osunda delen” av den sverigedemokratiska nätrörelsen ser ut.)

Den stora ironin i det hela är sajtens namn. Inget kan passa bättre än ”avpixlat”.

Det som avpixlas är Sverigedemokraternas själ.

Annons