Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taket till p-huset, Tunaområdet, Mosaiken –här vill Sandvikenborna ha den lyxigare Maxrestaurangen

Hamburgerkedjan Max vill etablera sig i Sandviken. Och på Facebook strömmar nu in förslag på lämpliga platser i kommunen.

Annons

Gefle Dagblad har skrivit att hamburgerkedjan Max för dialog med Sandvikens kommun om att hitta en lämplig plats för etablering av en restaurang.

Enligt Tony Jakobsson, bygg- och fastighetschef för Max, rör det sig om samma typ av lite lyxigare restaurang som just nu håller på att byggas i Hemlingby.

– Ja, det är vårt nya koncepthus som vi nu bygger överallt där vi etablerar oss. Det handlar om ett utvecklat koncept, lite lyxigare med en stor portion premiumkänsla, berättade han i en intervju med Gefle Dagblad.

På olika Facebooksidor har invånarna i Sandviken uttryckt uppskattning över att den välkända hamburgerkedjan nu vill etablera sig i deras kommun.

Man har också lämnat förslag på lämpliga placeringar. De allra flesta vill ha hamburgerstället i centrala Sandviken.

Det kanske mest djärva och kreativa förslaget är att bygga en våning till ovanför parkeringshuset i Gallerian "med en snygg drive in, 2 våningar upp, som går runt restaurangen och en uteservering, där man kunde sitta och titta på nya fina centrumkärnan.."

Andra föreslår en etablering i de lokaler som Swedbank lämnade efter sig på Hyttgatan vid flytten in i nya gallerian Dalbacken 21.

Många vill ha restaurangen i centrum som en medicin mot butiksdöden.

Max hamburgare i Gävle.

Näst mest populärt bland Sandvikenborna, att döma av Facebookinläggen, är Tunaområdet, tätt följt av Mosaiken där McDonalds redan etablerat sig.

Andra platser som föreslås är i Björksätra och centralt vid Järbovägen.

Tony Jakobsson säger att de helst bygger sina hamburgerrestauranger intill livligt trafikerade vägar.

– Samtidigt bör restaurangen ha närhet till handel, bostäder och arbetsplatser. Allra bäst är en mix av alla dessa parametrar för att det ska bli så bra som möjligt.

Enligt Arbetarbladet är Tunaområdet drömläget för hamburgerkedjan, under förutsättning att den planerade trafikplatsen med av- och påfart mellan E16 och Järbovägen realiseras.