Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Narkotikadömd får sänkt straff

GÄVLEEn 31-årig man som tidigare dömts till fyra års fängelse för ecstasyinnehav får sitt straff sänkt till tre år av hovrätten.

Mannens fängelsestraff kortas med ett år eftersom hovrätten inte tycker att det har bevisats att narkotikan tillhörde honon.

Det var i början på juni som gävlebon dömdes av tingsrätten för att ha förvarat omkring 700 ecstasytabletter i sitt källarförråd och i sin bil.

Mannen greps i maj efter att polisen hade gjort ett tillslag i fastigheten där mannen bor. Där hittade de narkotikan bland annat i husets cykelkällare.

Överklagade domen
En vecka efter att tingsrättens dömt mannen för grovt narkotikabrott överklagade 31-åringen till hovrätten. Han menade att han förvarat knarket för någon annans räkning och tyckte att han borde dömas för narkotikabrott av normalgraden.

Narkotikahandel
Han har berättat att han tidigare bedrivit narkotikahandel tillsammans med tre män, som han inte vågat namnge på grund av repressalier.

Enligt 31-åringen var det dessa tre män som gömt tabletterna i cykelförrådet - på ett gömställe som han visat dem. Han fick en summa pengar mot att han vaktade knarket och förmedlade en del försäljning.

Hovrätten anser att 31-åringen gjort sig skyldig till grovt narkotikabrott genom att gömma så mycket ecstasy, men att det inte går att säga att knarket tillhörde honom.

MARIAM NARAGHI