Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nätpedofil riskerarmaxstraff

Det yrkades på maxstraff för nätpedofilen från Skutskär när åklagarna slutpläderade i Uppsala tingsrätt i går.
Den misstänkte mannen från Skutskär fortsatte neka till allt.

Annons

Det är ett av grövsta fallen i sitt slag. Nätpedofilen kontaktade via internet ett 60-tal flickor över hela landet. När han lurat dem att avslöja var de bodde började hoten.

Klädde de inte av sig framför webbkameran och utförde Skutskärsbons önskemål till punkt och pricka skulle han söka upp föräldrarna och döda dem.

Flera av de skräckslagna flickorna gjorde som de blev tillsagda. Åklagaren i Uppsala, Thomas Bälter Nordenmann, kallade mannens framfart för ”digital våldtäkt”.

I går hade den långa rättegången, som uteslutande hållits bakom stängda dörrar, sitt slut. Åklagarsidan krävde maxstraff för grovt utnyttjande av barn, sexuellt ofredande, olaga tvång och även för våldtäkt på en flicka i den ”riktiga” världen i bostaden i Skutskär.

Skutskärsbon har konsekvent hävdat att han aldrig hotat några flickor på internet. Det var fråga om rollspel där flickorna var lika villiga deltagare som han själv.

När domen faller beror på om Skutskärsbon ska genom en stor rättspsykiatrisk undersökning. Han har tidigare fått rättspsykiatrisk vård för liknande brott mot minderåriga flickor.