Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nattklubbsägaren har en egen teori - vill inte berätta

Christer Ohlsson som ägde nattklubben på CH gladdes igår över att polisen anhållit en man misstänkt för att ha anlagt branden.

Efter CH-branden har ­ytterligare två krogar som han varit med och drivit ­utsatts för attentat.

Efter branden i maj 2005 var CH:s ägare Christer Ohlsson med och startade en ny nattklubb på Gamla Grand i Gävle tillsammans med krögaren Peter ”Pirre” Persson som även var krögare på nattklubben på CH. Även nattklubben på Gamla Grand utsattes för ett brandattentat när någon kastade in en molotovcocktail i nattklubbens lokaler i augusti 2005.

Men detta attentat misslyckades och nattklubben klarade sig utan skador. När nattklubben Grand gick i konkurs ett år senare valde Christer Ohlsson att lämna krogbranschen i Gävle.

Men han har fortsatt i restaurangbranschen och driver idag fyra restauranger i Luleå, Helsingborg, Halmstad och Kristianstad. I februari i år drabbades han av ännu ett attentat när Stadshotellet i Eskilstuna brann ner. Christer Ohlsson drev nattklubben även på hotellet. En 29-årig man sitter häktad i Eskilstuna misstänkt för att ha anlagt den branden.

När GD når Christer Ohlsson är han på väg till sin restaurang i Helsingborg. Han säger att han är glad över att polisen anhållit en man misstänkt för CH-branden.

– Det är jättebra, då kanske vi får reda på vem som betalade honom för att tända på, säger Christer Ohlsson.

Han berättar att de försäkringspengar han fick ut efter branden bara täckte en del av kostnaderna och att han personligen förlorade sex miljoner kronor på branden.

Christer Ohlsson säger att han har egna teorier om vem som ligger bakom CH-branden men han vill inte berätta om dessa teorier.

– De behåller jag för mig själv, säger Christer Ohlsson som inte heller vill avslöja om han har hjälpt polisen i den utredning som nu lett fram till att en 29-åring anhållits.