Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Natur och teknik - projekt utan pengar

GÄVLE
Kan man inte hitta pengar blir det ingenting av med det stora projekt som ska göra elever och lärare i grundskolan mer intresserade av natur och teknik.

Barn- och ungdomsnämnden har sagt ja till projektet, som inleds i fem skolor i Gävle i höst, men garderade sig med en brasklapp.

Skolor har pengar
- Det är en väldigt bra satsning, vi behöver bli bättre på natur och teknik i Gävle. Men satsningen är inte finansierad, säger Jens Leidermark, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.
- Men jag hoppas att skolorna kan hjälpa till själva, för de har en del egna pengar. Hittar vi ingen bra finansiering måste vi dra oss ur.
NTA-projektet är ett nationellt projekt som startade 1997. Det drivs av Kungliga Vetenskapsakademin och Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin och finns i 34 kommuner.

Experimentlådor
De klasser som är med får tillgång till speciella experimentslådor på olika teman och lärarna får särskild utbildning i hur de ska arbeta med de olika lådorna.
õ Gävle ska Häcklinge skola, Söderskolan, Hagaströmsskolan, Storhagen och Kastets skola vara med i projektet. Ytterligare fem skolor ska tas in i projektet hösten 2004.
Kostnaden är 375 000 kronor för det första läsåret. Moderaterna reserverade sig mot beslutet att projektet får starta, på grund av att finansieringen inte är klar.