Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Naturisterna tar upp kampen om Rullsand

Nu mobiliseras krafter för att värna nakenheten på Rullsand. Det är föreningen Naturkultur i Uppsala som satsar på att sprida information om naturism.

- Vi vill att Rullsand åter ska bli ett ställe där naturister kan känna sig välkomna, säger Olle Strand.

För några år sedan försvann naturistcampingen i Rullsand. Fortfarande finns dock ett skyltat bad för nakenbadare.

Nu satsar föreningen  Naturkultur i Uppsala med ordförande Olle Strand i spetsen på att havsbadet återigen ska bli en vallfärdsortför personer som inte vill bada med kläder på kroppen. 

Mellan den 3 och 5 juli ska Olle och Naturkultur försöka få Älvkarleby kommun göra mer för rörelsen som han menar skulle kunna öka turismen till orten.

- Det skulle komma turister från hela Europa och marknadsföringen är gratis då det skrivs om stränder och campingar i naturisttidningar, säger han.

Olle Strand har sökt ansvariga hos kommunen och försökt prata med Upplandsstiftelsen som äger stranden, men utan att få något riktigt gensvar.

- Många har en konstig föreställning att naturism är en sexuell utlevelse, men så är det verkligen inte. Vi tycker att det borde vara problemfritt då det bara handlar om att vi tycker att det är konstigt att man ska behöva klä på sig när man badar, säger Olle Strand.