Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej, det gick inte den här gången heller

Sandvikens IF får vänta på årets första seger. I en måttligt underhållande fotbollsmatch mot Selånger spelade man 0–0 och nu står laget på tre poäng efter fem spelade matcher.
En klar missräkning för laget som placerades högt upp i tabellen av både sig själva och andra lag.

Annons

– Ja, vi spelar helt utan självförtroende just nu. Det märks därute på plan att det är frustration bland spelarna, suckar en nedstämd tränare, Tony Andersson.

Vid samma tidpunkt förra året hade laget sju poäng och ett spel som fungerade. Nu klickar det mesta för rödvästarna. Ett tydligt bevis på det var när Björn Berglund fick ett drömläge efter sju minuter – helt friställd i straffområdet. Men i stället för ett kliniskt avslut, fick man bara en hörna. Det var för övrigt SIF:s enda riktigt heta chans under den första halvleken.

– Ja, det är väl väldigt talande för hur vi agerar just nu, menar Tony och fortsätter:

– Någonstans på vägen fram strular vi till det och tar konstiga beslut, vilket gör att det ser krampaktigt ut. Vi jobbar inte som ett lag helt enkelt.

I andra halvlek så drabbades man också av en frilägesutvisning då Sereya Mobaraki blev tvungen att dra ned en Selångerspelare, som annars hade haft fritt fram. Några minuter senare fick Selånger ett mål bortdömt. Men det var ändå Sandviken som var nära att få sista ordet. Ett inkast av inbytte David Svanberg landade hos Andrew Stadler som drog till på volley. Men målvakten gjorde en fantastisk räddning och släckte drömmen om en trepoängare. Andreas Sipuri, utsedd till bäste hemmaspelare, konstaterar att det är en bit kvar till förra säsongens vägvinnande spel

– Det känns tråkigt. Det här är en match vi borde vinna men just nu studsar det inte vår väg, säger mittfältaren som låg bakom det mesta i anfallsväg för Sandviken.

Har ni för stor press på er?

– Nä, det vet jag inte. Jag känner ingen sån i alla fall. Vi måste fortsätta att tänka positivt och att det släpper snart. Jag tycker ändå att det känns bättre och bättre, säger Andreas.

Och tränare Tony Andersson vill inte ta ordet kris i sin mun:

– Nä, det tycker jag är väl starkt ord. Vi befinner oss i en oönskad position, så är det. Men vi måste fortsätta tro på det vi gör och vi är trots allt obesegrade i tre matcher i rad nu . Alltid något, konstaterar han.

Men något i blicken hos Tony säger något helt annat. Sandviken måste börja vinna matcher. Det har gått 245 dagar nu sedan man vann en match i seriesammanhang. På söndag väntar ett annat lag i poängbehov, AFC United.