Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej, Gavlén ger inte upp

För lite folk på dagarna, men fullt på kvällarna. Arrangören Tomas Gavlén är inte nöjd med besöksantalet på den första Sommaryran, men utesluter inte en fortsättning nästa år.

– Man måste ge en ny aktivitet en chans.

Vädret tror han själv har bidragit till att dagpubliken svek och det är inte så mycket att göra åt det. Annars tycker han att det mesta har fungerat bra. Klagomålen från en del av knallarna har han förståelse för.

Samtidigt påminner han om att trenden är nedåtgående för marknadsförsäljare över hela landet. Branschen har tappat 10-20 procent det senaste året.

– Alla stora marknader har gått ner.

– Men ibland går det bra, ibland går det dåligt. Här har det inte gått så bra, men alla är inte negativa, säger Tomas Gavlén.

I går avslutades Sommaryran med bland annat scenuppträdande av Amy Diamond. Då hade festivalområdet redan börjat tömmas på knallar.

Vad Tomas Gavlén har för funderingar om en fortsättning vill han inte avslöja. Men han antyder att han inte är beredd att ge upp efter ett försök.

– Vi släpper det inte så lätt. Nu ska vi fundera på det här de närmaste veckorna.