Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej, inte blå byxor!

/

Annons

Någonstans i en låda eller kartong finns det en bild på mig där jag poserar i Gefle IF:s vita tröja och blå byxor. Det var i början av 1960-talet då färgbilder var en ganska exklusiv nyhet, men jag vet att den var i färg.

Jag har letat efter den där bilden, det skulle vara kul att kunna visa upp den nu när GIF tänker byta tillbaka till sina klassiska dräkter, men jag har fått ge upp.

Däremot hittade jag Geflegubbar, en bok från 1929. I den finns en vers om den gamle bankdirektören och GIF-ordföranden Fredrik Berg, och den börjar så här:

År 1929. För 80 år sedan.

Nu känns det som om det ljusblå är på väg bort, och det har att göra med att GIF valt att byxorna ska vara blå. Ljusblå byxor till vita tröjor funkar förstås inte, utan byxorna kommer att bli marinblå.

Själv föreslog jag förra våren att GIF skulle spela i helblått, det hade varit snyggt. Men om man nu i stället väljer vita tröjor så skulle byxorna naturligtvis också ha varit vita, då skulle det ha varit lätt att blanda i ljusblå inslag i dräkten.

Helvitt, som Real Madrid. Helvitt, som Gefle IF faktiskt spelade i för ungefär 100 år sedan om de gamla lagbilderna från den tiden talar sanning.

Så synd att GIF inte vågade ta det steget.

Mer läsning

Annons