Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nejsägare organiserar sig

GÄVLE
De borgerliga nejsägarna i den kommande EMU-omröstningen i Gävleregionen har fått sin egen kampanjorganisation.

På måndagskvällen bildades en lokal avdelning av Medborgare mot EMU, med universitetslektorn Kurt Wickman som ordförande, och förre Sandvikchefen P-O Eriksson som en av styrelseledamöterna.
Tre moderater finns med i styrelsen, bland dem den tidigare kårordförande vid högskolan, Magnus Lagerborg.
- Det finns en växande skara i partiet, och jag tror att den kommer att bli större, säger Magnus Lagerborg.
Själv är han motståndare till medlemskap i EMU av både politiska och ekonomiska skäl. Han är kritisk till den ökande centralstyrningen och han tror inte att en enda räntepolitik kommer att fungera för all de länder som ingår i valutaunionen.
De övriga moderaterna i styrelsen är Niklas Gillström, kommunfullmäktigeledamot för moderaterna i Sandviken, och Maria Lindblad från moderata ungdomsförbundet.
Centerpartiets riksdagsman från länet, Sven Bergström, är vice ordförande i organisationen, som än så länge inte har fler medlemmar än de som sitter i styrelsen. Uppgiften är att samordna och organisera de borgerliga nejsägarnas olika kampanjer och aktiviteter inför omröstningen.