Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nekande 26-åring häktad

26-åringen som varit inblandade i flera uppmärksammande brott de senaste dagarna häktades till slut i går.
– Han nekar, säger Helena Swahn, åklagare i fallet.

Först ska den 26-årige mannen ha varit inblandad i rånförsöket mot en villaägare i Åbyggeby. En man misshandlades med baksidan på en yxa och en skruvmejsel. Han greps tillsammans med en 29-årig kamrat men försattes på fri fot.

Då ska 26-åringen ha stulit en bil och vägrat att stanna trots tecken från en jagande polispatrull. Inte förrän poliserna prejat 26-åringen av vägen tog färden slut.

Biljakten blev droppen som fick åklagaren att begära mannen häktad.

Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar på grund av att den 29-årige kamraten fortfarande är på fri fot och helst inte ska veta vilka bevis polisen har.

26-åringen häktades som misstänkt för bilstöld, grov misshandel och grovt hemfridsbrott. De båda senare brotten gällde villaägaren i Åbyggeby.

Men anklagelserna om rån befanns inte vara tillräckligt bevisade, eller drogs tillbaka av åklagaren innan eller under häktningsförhandlingen.

Senast den 10 augusti ska åtal ha väckts mot 26-åringen.