Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nekande 26-åring häktad

26-åringen som varit inblandade i flera uppmärksammande brott de senaste dagarna häktades till slut i går.
– Han nekar, säger Helena Swahn, åklagare i fallet.

Annons

Först ska den 26-årige mannen ha varit inblandad i rånförsöket mot en villaägare i Åbyggeby. En man misshandlades med baksidan på en yxa och en skruvmejsel. Han greps tillsammans med en 29-årig kamrat men försattes på fri fot.

Då ska 26-åringen ha stulit en bil och vägrat att stanna trots tecken från en jagande polispatrull. Inte förrän poliserna prejat 26-åringen av vägen tog färden slut.

Biljakten blev droppen som fick åklagaren att begära mannen häktad.

Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar på grund av att den 29-årige kamraten fortfarande är på fri fot och helst inte ska veta vilka bevis polisen har.

26-åringen häktades som misstänkt för bilstöld, grov misshandel och grovt hemfridsbrott. De båda senare brotten gällde villaägaren i Åbyggeby.

Men anklagelserna om rån befanns inte vara tillräckligt bevisade, eller drogs tillbaka av åklagaren innan eller under häktningsförhandlingen.

Senast den 10 augusti ska åtal ha väckts mot 26-åringen.