Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nervös väntan på station

GÄVLE
Problemen med bytet av järnvägsbron i Ockelbo ledde till väntan för en del resenärer hos både SJ och Connex under måndagen.

Annons
Tågen via Ånge omdirigerades nämligen till Sundsvall och sen vidare till Gävle.
På centralstationen i Gävle satt Ismet Mehmeti från Sandviken och väntade på det Connex-tåg, med ordinarie avgångstid 09.56, som skulle ta honom till Arlanda. I nästan två timmar hade han suttit där.
- Halv tre ska jag flyga till Tyskland, men jag måste checka in en timme före, säger han och tittar oroligt på klockan.

"Trångt på banan"
För Connex del var de södergående morgontågen mellan 1,5 och 3,5 timmar försenade. SJ:s södergående tåg från Östersund kom till Gävle cirka en timme efter utsatt tid.
- Passagerarna fick information i förväg om att tågen skulle bli cirka 1,5 timme försenade. Men det blir väldigt trångt på banan, det blir lätt följdverkningar av banarbeten, säger Torgny Carlson, informatör på Connex.

Inte bråttom
Det var ingen tröst för Per-Johan Emtell från Sandviken som riskerade att missa sin kurs i Uppsala.
- 20 minuter innan det skulle komma fick jag veta att det var försenat. Jag har en kurs som börjar klockan ett, hoppas jag hinner dit.
Alla passagerare hade däremot inte lika bråttom den här dagen. Britt Fagerström från Täby trivdes tvärtom ganska bra i det vackra vädret.
- Jag är pensionär så jag har ingen brådska, säger hon.
Även i dag väntas störningar på trafik som skulle ha gått mellan Ånge och Gävle.

JOHAN PIHLBLAD