Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ni har skapat kaos i busstrafiken redan nu

Varför tog ni bort busshållplatsen? På denna fråga i en insändare svarar kollektivtrafikplanerare Anna-Stina Ljungbjörk vid Tekniska kontoret: ”Orsaken är ökad trafik till köpcentret, i detta fall Hemlingby köpcenter”.

Med en förväntad ökning av trafiken till detta köpcenter och ökad trafik på Sprängerleden måste man ställa frågan till Gävle kommun och tekniska kontoret: ”Tycker ni att er planering slagit väl ut?”

Svaret från oss medborgare och kunder i detta köpcenter är: ”Nej, ni har skapat kaos redan nu och det kommer att bli värre!

Dessutom måste något radikalt göras med bussförbindelserna i Andersbergs- och Hemlingbyområdet och den nya vinterturlistan måste ändras. Som ni nu har gjort med nerläggning av vissa busshållplatser runt Vändkretsen och till Sörby är det svårt att ta buss in till city eller till Gävle sjukhus för oss äldre. Bussarna kunde ju ha glesare turtider och likaså borde femdagarskortet återinföras.

En råd till er som är trafikplanerare i detta område: Tänk till på ett bättre sätt i ett nytt förslag och kom med en bättre lösning än den ni nu ser resultatet av.

Det här är inte bra skött från er sida utan vi förväntar oss att nuvarande kaos rättas till!

Boende på Stormgatan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare