Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ni måste lyssna på de boende

Höghus i ett villaområde?

Det finns en detaljplan i Sandviken att bebygga villaområdet bakom Lidl med 150 bostäder och huskroppar om fyra till fem våningar. Stadsarkitekt Henrik Modig och planarkitekt Joel Eklund har i sin detaljplan begått flera brister men framför allt helt struntat i det mest väsentliga – Att lyssna på de boende. I detaljplanen står att läsa:

”Flerbostadshus kan utgöra ett komplement till intilliggande villa-/småhus genom en ökad variation av boendeformer och bostadsstorlekar. Detta i sin tur möjliggör för äldre att bo kvar inom sitt område” - Sanningen är om bygget startar kommer flertalet (äldre och yngre) i dess närhet att både flytta från området och kommunen.Vidare står:

”Med en väl gestaltad bebyggelse och genomtänkt utemiljö skapas möjlighet för trygga och attraktiva miljöer med höga vistelsevärden för både barn och vuxna”.

Här begår stads- och planarkitekterna fel nummer två – förslaget är ej genomtänkt. Huskroppar om 4-5 våningarkommer att trängas in med minsta möjliga marginaler mot andra hus/vägar. Vidare är förslaget ett lågvattenmärke som ej tagit i beaktande ökad trafik, buller, parkeringar, kommunikationer. Jodå – det finns presenterat i detaljplanen men tyvärr Joel och Henrik – det kommer aldrig att fungera i verkligheten.

Om ni behöver hjälp att hitta andra bättre och mer lämpliga områden att bebygga så kontakta undertecknad. Jag kommer dessutom ej att belasta en enda skattebetalare i Sandviken med grundlösa detaljplaner. Gör om och rätt!

N. Lindqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare