Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ni verkar inte bry er om er framtid

"Var var ni ungdomar? Alla elever i årskurs 3 i Gävles gymnasieskolor hade fått inbjudan att delta via sin e-post. Men av 2 000 inbjudna ungdomar kom 21!" skriver Anna-Karin Hainsworth på Arbetsförmedlingen.

Vad gjorde ni den 22 april, alla ni gymnasieelever som tar studenten i Gävle kommun i år? Inte gav ni intryck av att bry er om er framtid i alla fall. Ungdomsarbetslösheten i Gävleborgs län är näst högst i landet. I Gävle är nästan var tionde ungdom i åldern 18-24 år arbetslös.

Under paraplyet Lokalt kompetenscentrum Gävle samlades ett antal aktörer och arbetsgivare den 22 april för att erbjuda er avgångselever i Gävle kommun, dialoger och möjligheter att ta del av information om olika yrken och arbetsmarknad.

Dagen var upplagd så att ni elever kunde mingla och prata med yrkesverksamma personer om deras jobb och få en bild av hur det faktiskt är i verkligheten att vara exempelvis lantmätare när det gäller arbetstider, arbetsuppgifter och allt möjligt annat.

Dessutom erbjöds ett antal olika workshops och möjlighet att prata med studie- och yrkesvägledare både från kommunen och från högskolan i Gävle. Vidare ställde Gävle kommuns personal på Utvecklingscentrum upp med erbjudande om hjälp med att skriva cv veckan efter.

Var var ni ungdomar? Alla elever i årskurs 3 i Gävles gymnasieskolor hade fått inbjudan att delta via sin e-post. Men av 2 000 inbjudna ungdomar kom 21!

Vi är alla engagerade och vill göra det lättare för er att komma in på arbetsmarknaden samtidigt som vi vill göra skillnad för Gävle.

Jag vill väldigt gärna höra från er ungdomar vad vi kan göra för att väcka ert engagemang och intresse. Välkommen att kontakta mig, Anna-Karin Hainsworth, på Arbetsförmedlingen via mejl, anna-karin.hainsworth@arbetsformedlingen.se eller telefon 010-486 37 79.

Anna-Karin Hainsworth

sektionschef på Arbetsförmedlingen i Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel