Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nicklas Bäckström ska bli pappa

NHL-stjärnan Nicklas Bäckström ska bli pappa.

– Otroligt roligt, säger han.

Nu laddar han batterierna i Gävle.

På tisdagen arrangerade Sveriges Radio P4 sin traditionella Kulturknutters-resa i Gästrikland. Som vanligt kunde hugade mc-förare haka på radioprofilen Hasse Persson på en hemlig tur i landskapet.

– Vi startade vid Trollharens fiskeläge i morse och åkte sen vidare till Axmar bruk, berättar Hasse Persson som lett turerna i sju år nu.

Därefter cruisade de cirka 90 förarna genom Norrsundet, stannade till hos fiskarna Anders och Lars-Gunnar Bergman och åkte sedan vidare till Hillevik.

Sista stoppet blev Bönan fyr. Där väntade lite förfriskning samt en intervju inför publik med NHL-spelaren Nicklas Bäckström som är hemma i Gävle över sommaren. Förutom att umgås med släkt och vänner håller han igång träningen tillsammans med målvakten Jacob Markström.

– Vi tränar varje måndag till fredag. Man måste se till att hålla igång även fast vi är lediga, säger Nicklas Bäckström.

Den 9 augusti vänder han tillbaka till USA för ännu en säsong med Washington Capitals. Ungefär två månader senare väntas han och sambon bli föräldrar.

– Den 6 oktober är beräknat datum. Det känns bra, men lite annorlunda kommer det såklart att bli, säger han.

Karin Borlid från Viksjöfors passade på att fota NHL-stjärnan innan det var dags att rulla vidare. Det här var sjätte året som hon och maken Kent deltog i P4:s Kulturknutters-tur och som vanligt blev de nöjda.

– Tjusningen är att man träffar andra likasinnade och kommer till ställen som man inte känner till, säger Kent Borlid.

På torsdag är det dags för ännu en hemlig rutt, den gången i Hälsingland.