Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nio månaders fängelse för knivhugg

SANDVIKENNio månaders fängelse för grov misshandel. Det blev domen för den 20-årige man som åtalats för att ha knivhuggit en 25-årig man vid Strandbaden i Årsunda på midsommarafton förra året.

Annons
20-åringen ska dessutom betala ett skadestånd på drygt 30 000 kronor till sitt offer. Den dömde kan dock varken erkänna eller förneka brott.
Vid rättegången för två veckor sedan sa både gärningsman och offer att de inte kunde minnas händelsen eftersom de varit kraftigt berusade. I stället berättade två vittnen om hur de sett 20-åringen knivhugga den 25-årige mannen, först i ryggen och sedan i armen.
Det var strax före 22.00 på midsommaraftonen som polisen kallades till Strandbaden i Årsunda. Flera vittnen säger sig ha sett hur 20-åringen hoppade på den 25-årige mannen bakifrån och sedan oprovocerat knivhögg honom i ryggen när han var på väg ut från Restaurang Strandbaden.

Greps av ordningsvakter
När 25-åringen sedan vände sig om fick han ta emot ytterligare ett hugg i underarmen. Han fördes till sjukhus, dock endast med lindriga skador. Vittnen pekade ut 20-åringen för ordningsvakter som grep honom i väntan på polis.
Den dömde har i polisförhör sagt att han under den aktuella kvällen druckit åtminstone 70 centiliter hembränd starksprit samt en okänd mängd öl. Han kände inte offret, varken till utseende eller namn. Vapnet ska han ha hittat i en källare i Björksätra. Han säger att han inte brukar bära vapen och att kniven måste ha funnits i en väska som han hade med sig till Strandbaden.

Även dömd för stöld
Domen avser även andra händelser. Bland annat ska 20-åringen tillsammans med en 22-årig man ha stulit en hårddisk och ett tangentbord på Murgårdsskolan i slutet av mars förra året. 20-åringen dömdes även, förutom grov misshandel, för stöld, narkotikabrott och brott mot knivlagen.
Den 22-årige mannen dömdes till skyddstillsyn för stöld och narkotikabrott.
SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander@gd.se