Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nio vill bli fastighetschef

GÄVLENio kandidater hade sökt tjänsten som fastighetschef i Gävle kommun när tiden gick ut i går. Ambitionen är att jobbet ska vara tillsatt före midsommar. De vill inte ha några utdragna processer, berättar avgående fastighetschefen Per-Olof Sandquist.

- Sedan ska jag jobba parallellt med den nye ett par månader också, säger han.
Avgående fastighetschefen ska sedan ägna sig åt sitt vd-uppdrag i Brynäs Bygg. Tidigare var Per-Olof Sandquist även teknisk chef på kommunen.
Av de nio ansökningarna kommer ingen från tekniska kontoret, där enheten för fastigheter och lokaler ingår, trots att det arbetar ungefär 110 medarbetare där. Så det ser ut att bli en rent extern tillsättning.
Enheten förvaltar och utvecklar kommunens ägda och inhyrda byggnader och lokaler för kommunens verksamhet. Totalt handlar det om 670 000 kvadratmeter. Huvuddelen är skolor, idrottsanläggningar, kulturbyggnader och särskilda boendeformer.
De som sökt jobbet som fastighetschef är Kjell Andersson, Stefan Bergdahl, Lars Yngve Fält, Pernilla Holmberg, Martin Jansson, Omar Jarnulf, Peter Persson och Sture Wahlström.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 37
mattias.jonsson@gd.se