Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

No Limit frias igen

Styrelsen i föreningen No Limit som anordnade en pokerturnering i Gävle frias åter från misstankar om dobbleri.
– I den delen av domen finns inget att gnälla på, säger en ledamot.

Klockan 11 i fredags satte hovrätten punkt för Lotteriinspektionens, polisens och åklagaren Christer Sammens process mot styrelsen i den ideella föreningen No Limit i Gävle.

I december 2006 agerade polisen i ett massivt tillslag mot en pokerturnering i No Limits regi.

Alla som satt i styrelsen åtalades för dobbleri, det vill säga att man utan tillstånd anordnat spel där man kan vinna pengar men där utgången beror på slumpen.

Först tingsrätten och nu alltså hovrätten gick däremot på försvarets linje, att skickligheten är avgörande för utgången av ett pokerparti.

Därmed frias hela styrelsen för andra gången från anklagelserna om dobbleri.

– I den delen av domen finns inget att gnälla över. Men den andra delen gick inte lika bra, säger en styrelseledamot, och menar böterna för spelautomater som fanns i lokalen utan tillstånd.

Efter hovrättsdomen borde det vara fritt fram för nya pokerturneringar. Men No Limit Gävle planerar inga turneringar just nu.

– Det har vi inte tagit ställning till ännu. Jag tror att det kommer att täppa till det här på något sätt också, säger ledamoten i styrelsen.