Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Abalone Dots imponerar

/

För många är kanske gruppen Abalone Dots mest känd med låten ”På väg” som man deltog med på melodifestivalen 2012.

Annons

Gruppen har gjort succé både i Sverige och USA med sin speciella mix av bluegrass och country som dom själva kallar softgrass och tillsammans med fantastisk stämsång har de imponerat på sin publik. Det var precis vad man gjorde när man besökte Rio Bio i Skutskär där gruppens medlemmar, Louise Holmer, Rebecka Hjukström, Sophia Hogman samt Viktor Källgren på banjo och trummor trakterade en mängd instrument under konserten vilket visade deras breda musikaliska kunnande.

Vad sägs om kontrabas, banjo, mandolin, dobro, nyckelharpa samt trummor vilket också ger gruppen dess speciella sound. När man väl sjunkit ner i biografstolen och gruppen spelat sin första låt flyger tanken i huvudet att ”tänk så många bra svenska grupper vi har”, och här står en till.

Tjejerna med sitt otvungna och personliga framträdande bjöd oss att njuta av låtar från deras tre album samt eget material, Dan Andersson, Dolly Parton, dalainfluenser samt en specialare om hjärta så där på Alla Hjärtans Dag.

Gruppen har varit ett antal gånger i USA och framträtt och efter en spelning i Nashville 2008 fanns den legendariska musikern Al Perkins på plats, han blev imponerad och bad att få medverka på en av deras skivinspelningar.

Sedan dess har Nashville och dess välmeriterade country- och bluegrassmusiker samt producenter spelat stor roll i uppkomsten av bandets senaste två skivor. 2008 belönades de också med en Grammis för skivan ”Traveler”. Till saken hör att gruppen fick sitt första skivkontrakt och det i Gästrikland efter en bluegrassfestival i Torsåker år 2005.

Arrangörer är Älvkarleby kommun och Skutskärs Folkets Husförening i samarbete med Musik i Uppland

Mer läsning

Annons