Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alice klarade sig

/
  • Det var tufft, men Alice Svensson från Hedesunda klarade sig till sist kvar i Idol. Det blev Johan Palm som åkte ut.

Annons

Hon hängde löst tillsammans med Johan Palm och minuterna uppe på scenen innan resultatet presenterades var oändliga. Alice grät sig genom hela utröstningsmomentet. Kanske var hon säker på att hon skulle åka.

Med Destiny’s Child´s låt ”Independent women” sa Alice inför sitt framträdande i går kväll att hon ville visa att tjejer också kan. Och nog kunde hon. Men det var något som saknades, energin fanns inte riktigt där. Kanske var det för att Alice vet hur svårt det är för tjejer att hålla sig kvar i Idol. Men tjejen från Hedesunda gjorde det igen!

Hon gjorde det hon är bra på. Hon sjöng för allt hon var värd och trots den hårda konkurrensen klarade vår stjärna ändå att ge det som krävdes. Hon underhöll – hon är verkligen en Idol.

Temat för kvällen var gospel. För att plocka fram nya sidor hos Idolerna hade ingen mindre än Carola kallats in som coach, samtidigt som hon tog plats bakom bordet med de andra jurymedlemmarna i finalen. Johan Palm var först ut med Doobie brothers ”Long train running”. Sedan var det dags för Alice. Hennes första låtval var Mary Mary´s ”Shackles (Praise You)”. Uppbackad av en gospelkör fick Alice upp en riktig gospelstämning i studion och juryn var också nöjd. Anders Bagge ville dock se lite mer glöd och menade att det fanns risk för att hon skulle åka ut, något som han inte ville.

– Jag vill se dig kvar i tävlingen, sa han och spände ögonen i Alice.

Carola höll med Anders om att Alice hade kunnat ge lite mer, men tyckte ändå att hon gjorde ett bra framträdande. Inför coachningen menade hon att Alice redan har en så pass bra röst att det mest handlade om att plocka fram energin hos henne.

Juryn gissade på att Alice eller Johan skulle få åka. Carola trodde sagan var över för Alice, men även en gospel- och schlagerstjärna kan ha fel. Johan Palm fick lämna tävlingen, och fansen längst fram grät och skrek om vartannat. Kvar stod Alice med tårarna rinnande utmed kinderna. Nu är hon nära. Om en vecka kan hon vara i final i Globen.

Mer läsning

Annons