Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt ljus på Ranelid i Leksand

/

De övriga får ursäkta. Men det finns en artist som står i fokus mer än någon annan i den tredje deltävlingen i Melodifestivalen – Björn Ranelid.

Annons

EMD-Mattias, schlagerveteranen Andreas Johnson och RedOnes skapelse Love Generation kommer helt i skymundan.

När Melodifestivalen nu intagit Leksand riktas alla blickar mot Björn Ranelid. Den ständigt aktuelle författarens inträde i schlagerns värld med bidraget ”Mirakel” har skapat ett medieintresse som knappast setts i Melodifestivalen sedan Carolas glansdagar. Ranelids framträdande kommer knappast att lämna någon oberörd.

I skuggan av författaren finns det flera stora namn som gör upp om finalplatserna. EMD-stjärnan Mattias Andréasson vann ”Let’s Dance” i TV 4 härom året, vilket innebär att det finns en stor publik som är vana att rösta på honom. Han tävlar med en egenhändigt skriven låt.

Andreas Johnson är med för femte gången på sju år. Eftersom han har vunnit ”Körslaget” finns det också en stor publik som är vana att rösta på honom.

Den yngre generationen representeras av Molly Sandén och Love Generation, demonproducenten RedOnes band som förra året oväntat missade finalen trots stort favoritskap.

Många är också nyfikna på Youngblood, ett nyskapat pojkband som fått en låt av Fredrik Kempe som ensam eller delvis legat bakom tre av de fyra senaste årens vinnarlåt i Melodifestivalen.

I Leksand tävlar även webbjokern ”I mina drömmar” med Maria BenHajji. Ingen webbjoker har hittills varit i närheten att ens gå vidare från någon deltävling som hon har oddsen emot sig.

Sist men inte minst gör även Carolina Wallin Pérez debut i tävlingen. Hon slog igenom härom året med en skiva där hon tolkade popgruppen Kent.

Ranelids framträdande kommer knappast att lämna någon oberörd.

Mikael Forsell/TT Spektra

Mer läsning

Annons