Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders från Gävle lugnar Kittys nerver

/
  • Anders Jacobsson och Kitty Jutbring är ett av tolv par som tävlar i Let’s Dance.

Kitty Jutbring får god hjälp av ett dansproffs från Gävle när de dansar loss tillsammans i Let’s Dance i kväll.
– Vi hittade varandra på en gång. Hon är så himla ödmjuk och snäll, säger Anders Jacobsson.

Annons

Han har tackat nej till Let’s Dance förut. Både den svenska och den engelska varianten. Och han har inte lyckats se ett enda avsnitt av tävlingsprogrammet. Men under våren lär han hålla koll.

GD fick tag på 22-årige Anders Jacobsson i går förmiddag när han pustade ut efter de första filmade repetitionerna av Let’s Dance.

– Kitty fick lite rampfeber när alla kameror var där, men jag tror att jag lyckas få henne att inse att det här bara är en rolig grej. När man väl ligger på sin dödsbädd är det här bara en droppe i havet, säger han.

Anders Jacobsson tog studenten från Vasaskolan för snart fyra år sedan. Efter det har han bland annat bott ett år i Ryssland och tävlingsdansat. I somras gick han en kurs i skådespeleri i New York.

– Jag vill komma in på någon av scenskolorna. Let’s Dance är som en del av min personliga utveckling. Det är intressant att se hur produktionen går till, säger han.

Att vara med i det populära tävlingsprogrammet kan ju också vara ett bra sätt att få uppmärksamhet. Även om strålkastarna lyser starkare på den mer kända delen av paret.

– Vi dansare brukar skratta och säga att vi är slavar. Vi får inte alls samma förmåner som de andra. Men man får promota sig själv, säger Anders Jacobsson.

Hur det går för Anders Jacobsson och Kitty Jutbring i tävlingen vågar han inte spekulera kring. De har bara hunnit träna vid ett fåtal tillfällen sedan de parades ihop i slutet av november.

– Det har varit kort men intensivt. Det känns kul, säger Anders Jacobsson.

Han tycker att han har lite för dålig koll på de andra deltagarna för att kunna gissa vem som vinner.

– Jag såg Elisabeth Höglund dansa häromdagen. Det såg riktigt bra ut. Och hon är ju så go och snäll, säger han.

Men han vet att de inte kan åka ut förrän tidigast i det andra programmet. Det är nämligen ingen som åker ut i kväll.

Mer läsning

Annons