Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersson vs Andersson

/
  • Andersson möter Andersson i finalstriden i ”Let’s Dance”. Foto: Leif R. Jansson/Scanpix

Jessica har dansat ikapp på upploppet. Frank har varit publikfavorit från första danssteget. Nu möter Andersson Andersson i fredagens ”Let’s Dance”-final i TV 4. Här är ­läget inför den heta duellen.

Annons

Jessica Andersson, 37:

Hur mår knoppen och kroppen?

– Jag är taggad och vill vinna. Med kroppen har det varit illa. Jag slog i min tå stenhårt. Det gjorde så ont att jag trodde att jag skulle svimma. Den är blå och svullen, men efter att jag har tejpat den känns det lugnt.

Vilket är ditt hemliga vapen?

– Vi satsar på shownumret. Det känns absolut roligast. Vi tänker publikfria flera ”dödslyft” och mycket positiv energi.

Vad har ”Let’s Dance” betytt för dig?

– Tävlingen har lärt mig att jag kan mer än vad jag tror. Ingenting är omöjligt. Om jag klarar av ”dödslyft” kan vem som helst göra precis vad som helst. I framtiden kommer jag inta scenen med pondus.

Vem vinner finalen?

– Jag vill givetvis vinna, men allt hänger på publikens smak. Frank har stor närvaro och hans höftrörelser är livsfarliga. Vi kommer göra vårt yttersta för att ta hem pokalen, men om Frank tar hem det är jag den första som är framme och kramar. Vi har blivit jättebra kompisar. Det känns kul att just vi två är finalister.

Frank Andersson, 54:

Hur mår knoppen och kroppen?

– Jag tänker ha kul och gå upp och rocka loss. Jag har ont i mitt knä hela tiden, men det är bara en skavank. I kväll kommer jag rida på en våg av adrenalin. Möjligen kan mitt knä hindra mig lite när jag ska göra en breakdance i vårt shownummer.

Vilket är ditt hemliga vapen?

– Att försöka ha kul. Mycket hänger också på vårt shownummer. Jag hade väldigt svårt för det i början. I början kände jag att det inte skulle gå, att koreografin är för svårt, men nu börjar det sitta.

Vad har ”Let’s Dance” betytt för dig?

– Till att börja med har jag gått ner 16 kilo i vikt. I samma veva som jag gick in i tävlingen fick jag diagnosen adhd. Dansen och adhd-medicinen har hjälpt mig otroligt mycket. ”Let’s Dance” har tvingat mig att leva strukturerat. Tidigare kunde jag säga ja till allt och inte dyka upp till hälften. I stället för att leva destruktivt och deppa har jag lärt mig att strukturera och fokusera positivt. Det känns som att jag har kommit ur en ond cirkel.

Vem vinner finalen?

– Vi heter båda Andersson och vi är båda från Trollhättan. Det känns som en halv seger vad som än händer. Till syvende och sist är det publiken som bestämmer. Det enda jag kan göra är att dansa så bra och avspänt som möjligt, och det ska jag göra.

Mer läsning

Annons