Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andy antog den stora utmaningen

/
  • Jesus himself. Ja, åtminstone i musikalen ”Jesus Christ Superstar”, som har premiär i Hille kyrka i kväll.
  • Allting är okej nu. Visst, nu är alla redo för premiär.

Inte varje dag jag får den äran att ­intervjua Jesus. Men nu har det hänt!

Andy Tuveson heter han egentligen och det är han som är Messias i den lokala versionen av musikalen ”Jesus Christ Superstar”.

Annons

I kväll är det premiär i Hille kyrka och därefter blir det föreställningar lördag, söndag, måndag och tisdag. Intresset är på topp, alla 1 700 biljetterna har gått åt.

– För mig personligen känns det mer inspirerande och spännande än nervöst. Efter alla repetitioner sen mitten på förra månaden känner jag mig bekväm i rollen även om det inte är några direkt lätta sångpartier. En stor utmaning helt enkelt, säger Andy som annars är sångare i coverbandet Extra Allt och tidigare The Brand.

Har du sett någon av de föregående uppsättningarna av ”Jesus Christ Superstar”, som ursprungligen var en brittisk rockopera/musikal från 1970 av Andrew Lloyd Webber (musik) och Tim Rice (text)?

– Nej, faktiskt bara valda delar av filmen från 1973. Men jag har alltid gillat musikaler och sett några stycken i London, som ”Cats” och ”Chess”.

Ola Salo spelade Jesus i den förra svenska uppsättningen och det är också han som översatt duon Lloyd Webbers och Rices original. När The Ark var i Gävle i förra veckan fick Andy Tuveson träffa Ola Salo och det blev ett givande samtal.

– Det var ett häftigt möte och en extra kick att han är inblandad i detta. Jag beundrar Ola som scenartist och låtskrivare, inget ordbajseri i texterna där inte. Ta bara ”It Takes A Fool To Remain Sane”...

”Jesus Christ Superstar” är ett jätteprojekt på initiativ av Hille församling och Björke missionsförsamling. Omkring 70 ungdomar och vuxna sångare är med, dessutom ett antal externa solister från det lokala musiklivet, förutom Andy Tuveson (Jesus) bland andra hårdrockaren Magnus Arnar (Judas), Kalle Zerpe från Skottes (Kajafas) och Olle Lindblom (Herodes). Musiker är Thomas och Lars Jonshult, Jonas Strömberg och Alexander Carlberg.

– Ett härligt gäng, säger Andy. Jag tror att vi kommer att överraska publiken på ett mycket positivt sätt. För min egen del finns det bara ett orosmoment: Jag får inte bli förkyld eller få problem med rösten på annat sätt eftersom vi kör fem föreställningar på lika många kvällar.

Mer läsning

Annons