Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ann ruvar på hämnd

/

På onsdagen (ja, på torsdag också) står en ovanligt bitter, revansch- och hämndlysten kvinna på stand up-klubben Gastas scen.

Annons

Nåja, det är inte så allvarligt som det låter, även om temat kan tyckas vara så. För ovanlighetens skull blir det show två kvällar i följd på Å-krogen eftersom Ann Westin kommer med sin succéföreställning ”Hämnd”.

– Jag hade premiär på Mosebacke i Stockholm 26 oktober förra året och det var utsålt hela vägen, berättar hon. Lika bra gick det därefter i Göteborg, så nu ska det blir spännande att se vad Gävleborna tycker. Jag var på plats redan i våras och gillade verkligen atmosfären och krogens publik.

Vil du avslöja litet grand om vad ”Hämnd” handlar om?

– Showen handlar om all typ av hämnd, sånt som folk brukar gå igång på, och innehåller även egen sång och ska locka publiken till allsång. Jag har med mig pianisten Annika Olsson, så det här kommer att bli en standup-show utöver det vanliga.

Hade du någon förebild när du började med stand up i mitten på 90-talet?

– Babben Larsson var min lärare och mentor. Sen har jag samarbetat flitigt med Anna-Lena Brundin och lärt mig mycket den vägen.

Att Ann Westin tillhör Sverige roligaste kvinnliga komiker i sin bransch finns det bevis för. Två gånger har hon utnämnts till Årets kvinnliga komiker. Motiveringen löd en av gångerna: ”Med sin timing och obetalbara kroppsspråk i hundraprocentig symbios är hon ett komiskt geni som aldrig slutar att utvecklas”.

Om showen skriver Ann så här på sin hemsida:

”Hämnd. Ge igen. Vedergällning. Kärt barn har många namn. Vem har inte suttit och klurat på snillrika idéer om att ge igen på exet, arbetsgivaren eller grannen som inte hejar i porten. Mitt första minne av hämnd var när jag som 5-åring drämde backelitluren i storebrorsans huvud efter att ha blivit tillrättavisad. En skön känsla tills blodet började spruta”.

Numera går det betydligt lugnare till även om hon fortfarande smider planer emellanåt, intygar hon. Men man kan ju alltid skoja om det...

Mer läsning

Annons