Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna, du är bara bäst!

/

Annons

”Vad många ni är”, sa hon liksom lite förvånat till publiken i den fullsatta salongen. Som hon blygsamt menade att ”äsch, det är ju bara jag, lilla Anna”.

Men blyg och tillbakadragen, som hon var den gången för fyra år sen jag intervjuade henne på CH, är hon knappast numera. Den rookie med uppfälld huva på munkjackan och ett halvt dolt ansikte (även på scenen dåförtiden) finns inte längre.

Nu har Anna Ternheim tagit rejäl plats i rampljuset, en fullfjädrad artist, en personlighet och en röst till sina låtar som är imponerande. Ja, det är så jäkla bra att jag, trots eller kanske tack vare en viss melankoli och ett visst vemod ibland, blir smått upprymd av lycka när jag lyssnar på henne. Hon är bara bäst i sin genre ( jämte Ane Brun).

Gårdagskvällen på konserthuset var inget undantag och de som valde Ternheim med Nina Kinert som support framför ishockeyn ångrar sig säkerligen inte.

–  Vi känner oss låga efter en lång turnéperiod då vi nött på varandra. Men 14,5 minuter innan vi gick ut på scenen här i kväll så hände någonting och nu känns det bara bra, sa Anna Ternheim i mellansnacket.

Och bra, det mådde även vi på publikplats. En konsert som inleddes stämningsfullt och fint av Nina Kinert, ensam bakom pianot. ”Jag är krigsmålad eftersom det är hockey i kväll”, skojade Nina och fick småningom med sig publiken i ”Be My Baby”-komp till sin suveräna låt ”Combat Lover”.

Men underbart är kort och Nina nöjde sig med 20 minuters aptitretare innan hon trädde tillbaka och körade bakom Anna Ternheim.

Anna inledde med två toppnummer från sitt senaste album, ”Terrified” och ”What Have I Done”. Det blev upptakten till en spelning som sent ska glömmas. Hon blandade sina låtar från ”Leaving on a Mayday” – där även ”Black Sunday Afternoon” om bortrövade barn, ”Damaged Ones” och ”Let It Rain” är något alldeles extra – med några av sina äldre låtar som exempelvis ”I´ll Follow You Tonight” och ”Shoreline”. Upp- och nertempo om vartannat.

Kort sagt: En kanonkväll med en vinnare som publiken, i motsats till den på Läkerolen, gillade. Och extrapriset går till hela kompbandet, inte minst energiske trummisen och Gävlesonen Nils Törnqvist.

”Nu har Anna Ternheim tagit rejäl plats i rampljuset, en fullfjädrad artist, en personlighet och en röst till sina låtar som är imponerande”

Mer läsning

Annons