Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ashley Judd gör comeback i ny serie

/
  • I ”Missing” spelar Ashley Judd en före detta CIA-agent som letar efter sin saknade son över hela Europa.
  • Ashley Judd slog igenom för ungefär 15 år sedan i filmen ”Heat”.Foto: Disney/Kanal 5

En före detta CIA-agent börjar desperat leta efter sin son som försvinner i Europa. Stjärnan Ashley Judd är tillbaka i rampljuset i nya lovordade dramaserien ”Missing” som börjar i Kanal 5 klockan 22 i kväll.

Annons

Den nya thrillerserien har väckt stor uppmärksamhet och sålts till över 80 länder. Serien innebär en comeback för Ashley Judd efter en lång paus.

I ”Missing” spelar hon mamman Rebecca Winstone vars son Michael försvinner under en studieresa till Europa. Hon ger sig av för att hitta honom, men är inte den hon utger sig för att vara utan en före detta CIA-agent som inte drar sig för något för att få tillbaka sin son.

– Jag gillar faktiskt att slåss. Jag gör en hel del stuntscener själv men förstås inte alla. ”Missing” är ett familjedrama förklädd till thriller och en stor del handlar om hämnd. Det finns den där morbida reflektionen ”tänk om något hände mitt barn, och vad skulle hända om jag kunde ta saken i egna händer”, säger Judd, när TT Spektra möter henne på tv-mässan i Cannes.

Ashley Judd slog igenom för 15 år sedan i filmer som ”Heat”, ”Och han älskade dem alla” och ”Double jeopardy”. I ett par år lade hon karriären på hyllan och ägnade sig åt att skriva en bok om sin kaotiska uppväxt som dotter till countrysångerskan Naomi Judd då hon flackade från stad till stad och hann gå i 13 olika skolor på tolv år.

Hennes syster har behandlats för ätstörningar och hon skrev själv in sig på ett behandlingshem för bland annat depression, en tid hon inte gärna pratar om.

– Jag mådde inte bra och behövde få lugn och ro, det fanns saker i mitt liv som jag ville bearbeta. Och det här förändrade mig positivt. Jag har ägnat de senaste åren åt att ta min universitetsexamen och att skriva boken ”All That Is Bitter And Sweet”, säger Judd.

”Missing” har spelats in på olika platser i hela Europa, bland annat Dubrovnik, Rom och Istanbul. Teamet har åkt från stad till stad och de tre huvudpersonerna, skådespelarna Ashley Judd, Cliff Curtis och Adriano Giannini säger att det var ett privilegium att få besöka städerna. De flesta scener togs direkt på plats bland folkvimlet på gatorna bland turisterna.

– Det var en dröm att få åka till alla dessa städer i Europa, de är exotiska för amerikanare. Nu har vi spelat in en första säsong men tanken är att varje säsong ska utspela sig på en ny kontinent, säger Ashley Judd.

Mer läsning

Annons