Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Babsan gör operett-debut som bordellmamma med Rickard Söderberg: "Låter värre än påfåglarna i Furuvik"

/
  • Lars-Åke
  • Lars-Åke

I juli gör Furuviksprofilen och GD-krönikören Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson operett-debut som bordellmamma. Detta tillsammans med Let's Dance-aktuella Rickard Söderberg i Glada Änkan.

Annons

Har inte Babsan gjort allt redan kanske du tänker nu? Men icke, hon har inte testat operett än.

Lars-Åke Wilhelmsson, mannen bakom Babsan berättar att han under 1960- och 70-talet växte upp med Lyriska Sällskapet Gävleborgs uppsättningar, däribland den han ska vara med i till sommaren: Glada Änkan.

Den är skriven av Franz Lehár och uppfördes första gången 1905 - för 111 år sedan alltså. Huvudperson i nytolkningen på Ystad Teater i Skåne är Rickard Söderberg, även känd som "gaytenoren" och just nu aktuell i Let's Dance på TV4. I ensemblen återfinns också Sven Melander.

Läs mer: Här flirtar Babsan med GD:s reporter

Lars-Åke blev så uppspelt av erbjudandet att vara med att han ställde in ett antal andra jobb, berättar han över telefon till GD. Han kommer repa hemma på musikbitarna och inte vara på plats i Ystad förrän i början av juli. Sedan ges tio föreställningar under en dryg veckas tid, med premiär 8 juli till och med den 17 juli.

– Sen vet vi inte om det blir mer efter det, säger Lars-Åke Wilhelmsson.

Läs mer: Babsan-krönika: "Att SD blir riksdagens tredje största parti är nu ett faktum"

Rollen Babsan gör är den som bordellmamman på Maxim (obs - ej Gävle-stället). Texten har ändrats något och blivit desto mer regnbågsvänlig. Lars-Åke illustrerar:

– Texterna var ganska mossiga, men nu låter det till exempel: "Vill du ha en kille eller tjej, vi har allt som kan fresta dig".

Lars-Åke och Rickard jobbade ihop förra sommaren på Pridefestivalerna i Malmö och Sundsvall bland annat.

– Det känns vansinnigt roligt att ställa upp för Rickard, för han är verkligen en kämpe för kärleken. Jag har mest vänner, de flesta gillar Babsan, Rickard däremot får ta emot mycket hot och hat.

Bland de populäraste sångerna ur Glada Änkan märks "Då går vi till Maxim" och "Viljasången" som även gjorts av Zarah Leander.

Hur ska det gå att sjunga opera?

– Jag står ibland på altanen i Furuvik och sjunger ut från altanen över Trösken. Senast skrämde jag i väg ett gäng tranor. Jag låter värre än påfåglarna i Furuvik.

Det ska nog lösa sig till sommarpremiären av Glada Änkan får vi hoppas.

Mer läsning

Annons