Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Babsans” tankar avslöjas

/
  • Lars-Åke Wilhelmsson har tackat ja till att medverka i Fexeus kommande tv-show.
  • Henrik Fexeus i New York. Nu handlar det om att marknadsföra sin första bokrelease i USA: I januari har han premiär på sin nya show ”I ditt huvud”, som kommer till Gävle nästa höst.

I huvudet på Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson, vad rör sig där?

Annons

Tja, ni som är GD-läsare har ju åtminstone lite hum om detta eftersom ”Babsan” tillhör våra söndagskrönikörer. Men nu ska Furuviksprofilen ta ett steg till då han accepterat en inbjudan från den professionelle tankeläsaren Henrik Fexeus att vara med i dennes kommande tv-serie, fortsättningen på ”Hjärnstorm” som sänts på Kunskapskanalen under två säsonger.

– Jag är glad och tacksam för att Lars-Åke vill vara med, men så är han ju också en härligt positiv människa. Det kunde jag konstatera direkt när vi möttes, säger Henrik Fexeus.

En rad övriga kändisar har han också i tankarna, bland andra Håkan Juholt (som redan fått en förfrågan) och Carl Bildt. Men planeringen av nya tv-serien är fortfarande bara i inledningsskedet, så Henrik vill inte avslöja några namn utöver ”Babsan” eftersom många står under kontrakt med andra tv-kanaler eller av andra orsaker.

– Jag ska fundera ett tag till på hur det ska se ut, men det kommer att bli mycket personligt, förklarar Henrik.

SVT-serien startar någon gång under nästa år, men redan den 27 januari inleder Henrik Fexeus sin liveshow ”I ditt huvud” på Rival i Stockholm. Ett 20-tal föreställningar står på schemat och sen blir det en riksomfattande tankeläsningsturné med final faktiskt på Gävle teater 15-16 november nästa höst. Där gjorde han stor succé med sin föreställning ”Sinnescirkus” för drygt ett år sen.

– ”I ditt huvud” är en ny show i större skala, men bygger på samma idé där jag bjuder upp folk på scenen och det händer en massa konstiga saker hela tiden med humorn som en viktig ingrediens, berättar Henrik.

– Jag känner mig mogen för att höja ribban ytterligare och kommer att ha redan inspelade videofilmer i rekvisitan, fast det är svårt att veta hur det kommer att funka på de olika scenerna som väntar. Till skillnad mot tidigare har jag nu anlitat en regissör, förre Dramaten-skådespelaren Peder Bjurman, som stramar till det när jag skenar iväg lite för mycket.

Henriks insikt i människans medvetande och hjärnans mystiska förmågor har gjort honom känd över hela världen och i inte mindre än 17 länder har han fått sina böcker utgivna.

När den här intervjun genomförs befinner han sig i New York för att prata med förlag och press inför sin release av ”Art Of Reading Minds” i maj nästa år. Boken har redan planterats i amerikanska insiderkretsar och i somras medverkade Fexeus på världens största mind-reading-event i just New York.

– Jag har naturligtvis inget emot att svenska deckarförfattare plogat banan utomlands för oss som skriver om annat, säger Henrik och syftar närmast på Stieg Larsson.

I Ryssland har hans böcker givit namn till en term inom tankeläsningen: ”Fexeusmetoden” och i Kina har han drabbats av samma öde som Louis Vuitton, filmbolag och mjölkproducenten Sanlu, nämligen piratkopiering.

Henrik Fexeus debutbok i Kina (”Konsten att läsa tankar”) sålde i 60.000 exemplar, men det bedöms bara vara en bråkdel av den samlade försäljningen. Veckan efter boksläppet dök piratupplagor upp, vilka distribuerades till butiker utan att förlaget kunde ingripa.

Mer läsning

Annons