Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bangen igång med nr 21

/

21 anses som en ostraffbar siffra. Frågan är om 21:a upplagan av jazzfestivalen Bangen i Sandviken, som startar i dag, också kommer att klassas som ostraffbar.

Annons

De när näppeligen upp i gamla tiders line-ups, med helt andra ekonomiska förutsättningar, men det kanske kan bli riktigt bra ändå i dagarna tre.

– Återflytten till Stadsparken blev mycket uppskattad och har gett festivalen en nytändning, hävdar festivalgeneralen Åke Björänge.

Innehållet i årets program är en mix av traditionell och ny jazz och blues. Start i dag med jazzmusik av artister där åtskilliga har rötterna i Sandviken. Fredagen och lördagen bjuder på två dagar med svenska och internationella artister.

Kvällens Bangen-meny innehåller konserter med i tur och ordning grupperna Lekverk, Neighbourhood, Pat Wood Quintet och Carin Morris & The Pocketrockers.

Fredagen bjuder på Sandviken Big Band med sångerskan Deborah Brown, Moonray Quintet med sångaren Magnus Carlson, Peter Asplund & Martin Sjöstedt Dektette och sist men inte minst den franska blues- och soulgruppen Malted Milk.

Lördagen inleds traditionsenligt med ung jazz framförd av ungdomsstorbandet GUBB följt av kvartetten Agnas Brothers. Storbandsshow med 1930-, och 40-talsjazz bjuder Gunhild Carling med storband på tillsammans med dansgruppen Harlem Hot Shots.

Gitarristen Andreas Pettersson med sin kvartett har bjudit in sångerskan Deborah Brown. Georgie Fame med sin Swedish Quartet kommer näst sist på lördagen följd av Hank T Morris & The Amazing Buffalo Brothers Big Band.

Konferencier för årets festival är Ulrika Beijer.

Mer läsning

Annons