Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beckhams och många andra kändisar på kungligt bröllop

/

Det är inte bara kungligheter som får se prins William säga ja till Kate Middleton i morgon.

Annons

David och Victoria Beckham, Elton John, Mr Bean och Joss Stone finns också bland de inbjudna till århundradets brittiska bröllop, som TV4 sänder från och med klockan 10.05.

Med bara dagar kvar till århundradets bröllop i Storbritannien har festfebern skruvats upp till max. Tidningarna viker uppslag efter uppslag åt händelsen och tv rapporterar dygnet runt om hur London rustar för bröllopens bröllop.

I veckan som gick offentliggjordes gästlistan, och det finns en hel del kändisar bland de 1 900 inbjudna gästerna. En självskriven celebritet är Elton John, som därmed är inbjuden till den kungliga kyrkan Westminster Abbey för andra gången. Första gången var 1997, när han spelade på begravningen av prins Williams mamma Diana.

Soulsångerskan Joss Stone är också bjuden, även hon med en koppling till Diana: hon sjöng på en minneskonsert för prinsessan 2007. En annan kändisgäst är Mr Bean-komikern Rowan Atkinson, som beskrivs som en nära vän till prins Charles.

Dessutom kommer superkändisparet David och Victoria Beckham, liksom Madonnas ex-man, regissören Guy Ritchie som är en nära vän till bröllopsparet. Kändis- och modefotografen Mario Testino är också bjuden, eftersom det var han som tog parets officiella förlovningsbilder. På gästlistan finns också skådespelerskan, modellen och prins Charles kompis Tara Palmer-Tomkinson, som väckt viss uppmärksamhet genom att säga att det viktigaste för henne är att hinna plastikoperera sin näsa inför bröllopet.

Det är däremot inte känt om det blir några kändisframträdanden vid vigseln. Den brittiske popstjärnan James Blunt sade tidigare i år att han skulle spela orgel i kyrkan, ett uttalande som han senare avfärdade som ett skämt. George Michael har självmant spelat in en cover på Stevie Wonder-låten ”You and I (will conquer the world)”, men det rör sig om en inofficiell bröllopspresent till paret. Klart är dock att bland andra Londons kammarorkester och The Chapel Royal Choir ska sprida ljuva toner i kyrkan.

Om man får tro brudparets officiella hemsida har William och Kate varit djupt involverade i valet av musik under vigseln. Och enligt den brittiska dagstidningen Daily Mail har de dessutom varit lika involverade i musiken till efterfesten på Buckingham Palace – då de bland annat vill dansa till svenska Abba.

Sara Haldert/TT Spektra

Mer läsning

Annons