Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bluegrassfestival säkrar återväxten

/

Torsåker Bluegrass Festival är inne på sitt 27:e år vilket gör den till en av Sveriges äldsta festivaler. Tidigare i år vann den priset för årets scen/arrangör på Local Heroes-galan.

Annons

Men trots erkännandet har de inblandade inga funderingar på att ligga på latsidan.

– Vi kommer alltid fortsätta att bli bättre. Vi söker hela tiden nya band och håller oss uppdaterade inom genren. Vi försöker att säkra återväxten med att blanda gamla och nya band. Vi kör också workshops under festivalen för att trigga igång någon att börja spela någon av bluegrass-instrumenten, säger festivalens ordförande Katarina Borbos.

Festen smygstartar redan under fredagen med öppen scen på Torsåkers Gästgiveri där besökarna har en chans att både få lyssna och delta i ett spontant jam. Årets specialtema är den akustiska gitarren. Instrumentet kommer att presenteras under festivalen, både inom bluegrass men också inom andra genrer. Olika workshops kommer också att arrangeras under lördagen. Men i fokus är givetvis de artister som uppträder.

– Av årets festival kan besökarna som vanligt förvänta sig väldigt bra musik, det är många bra band det här året. Vi kommer att ha Sveriges största bluegrassband som till exempel Downhill Bluegrass Band och Lonesome Mountainers. Jag kan tycka att alla band är värda att se eftersom de håller så hög klass. Man kan inte säga att någon är ett bättre band än någon annan, tycker Katarina Borbos.

Priset för årets scen/arrangör vid Local Heroes-galan tidigare i år är festivalen otroligt stolta över.

Katarina menar att det är engagemanget från de som gör festivalen samt bygden runt omkring som ligger bakom det framgångsrika receptet.

– Brinner man för någonting så blir det bra. I Torsåker har man alla möjligheter att lyckas. När man är etablerad och folk känner till festivalen så vill alla vara med och hjälpa till. Det finns ingen hemlighet bakom utan det är hårt arbete som ligger bakom. Vi jobbar ju dygnet veckorna före och efter festivalen. Kontakten med besökarna är också väldigt viktig. Speciellt när det är en sån här intim familjefestival, det finns något för alla.

Mer läsning

Annons