Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Britta hjälper Ryssland – bara nu ryggen håller

/
  • Britta Bergström från Gävle. Ska trots smärtsamma ryggbesvär hjälpa Ryssland till seger i morgondagens schlagerfinal.

Sångerskan Britta Bergström, med rötterna i Strömsbro, tillhör svensktruppen ”Swussians delegation” kring stjärnan Alexander Vorobjev.

Annons

Storstjärnan som framför Rysslands bidrag i Eurovision Song Contest i Düsseldorf.

Britta och Henrik Rongedal har hand om körsången i ”Get You”, skriven av bland andra RedOne, en låt som i tisdags kväll kvalificerade sig för morgondagens final.

Men för Britta har framgången haft sitt smärtfyllda pris.

– Min rygg pajade ur redan första dagen här i Tyskland och jag har praktiskt taget legat på hotellrummet hela veckan, berättar Britta. Två gånger har jag tvingats att bli fraktad på bår till sjukhuset och dessutom har jag tagit hjälp av en rysk kotknackare. Att vara med på festerna som det kryllar av härnere har inte varit att tänka på.

Skadan ådrog hon sig redan i påskas då hon var ute och krattade löv på gården hemma i Stockholm. Det bara small till, förklarar hon. Ryggskottet kunde ha spolierat hennes planer på att vara med på schlageräventyret, men då hon småningom kände sig bättre åkte hon iväg. Så small det till igen, det onda var plötsligt tillbaka och Britta tvingades avstå från genrepet i måndags. Hon ersattes av röstcoachen och forne ”Idol”-domaren Kishti Tomita.

– Men semifinalen ville jag inte missa utan kämpade mig på smärtstillande tabletter igenom den på ett bra sätt och idag känner jag mig mycket bättre, om än litet ont i ischiasnerven. Har till och med kunnat gå ut en vända på stan, säger Britta i telefon från Düsseldorf.

Så du kommer med andra ord att kunna vara med i finalen?

– Ja, den vill jag inte missa. Hoppas Sverige och Eric Saade går dit också. Kan bli en kul duell med ”rivalen” Alex Vorobjev. Vore jätteroligt om någon av dem vann. Och jag ska sitta i Green Room och vinka åt släkt och vänner därhemma.

Förutom alla svenska melodifestivaler ända sen 1996 så är det tredje gången som Britta är med i Europafinalen. Hon körade på Lena Philipssons ”Det gör ont” 2004 och på Kate Ryans och Belgiens bidrag ”Ja t’adore” två år senare.

Mer läsning

Annons