Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carola och Ola Salo slåss om talangerna

/
  • De fyra coacherna i talangtävlingen ”The Voice” tävlar om att formera den starkaste truppen. Från vänster: Petter, Magnus Uggla, Carola och Ola Salo.

I nya talangprogrammet ”The Voice”, som startar klockan 20 i kväll, är coacherna lika stor del av underhållningen som de tävlande.

Annons

Petter, Magnus Uggla, Carola och Ola Salo jobbar hårt för att fånga upp de största talangerna.

”Du fattar inte hur mycket jag vill jobba med dig.” ”Jag blöder för din skull. Kärlek!” ”Vill du bli en stjärna, hoppa på Salos gäng.”

Så låter det när de fyra coacherna i TV 4:s nya talangprogram försöker vinna de tävlandes gunst.

I ”The Voice” är det inte bara deltagarna som ska övertyga, det gäller även för coacherna att samla ihop ett riktigt starkt gäng. Varje artist ska bilda ett lag bestående av tolv sångfåglar som de vill göra till fullfjädrade artister.

– Det är två tävlingar inom programmet, tävlingen mellan oss coacher och mellan dem som ska försöka vinna programmet. Jag känner mig inte som en tävlingsmänniska, men det var jobbigt att förlora, säger Magnus Uggla, inför programstarten på onsdagen.

När de fyra artisterna faller för samma deltagare är det upp till de tävlande att välja vem de vill ha som coach.

– Det finns flera i Olas lag som jag gärna hade satt tänderna i, säger Carola.

Storsatsningen ”The Voice” är programmet som ska ta över efter ”Idol”.

Den här gången satsar TV 4 på ett snällare format, baserat på en internationell succé.

– Jag är starkt emot program där det blir hårda toner mot dem som uppträder. Det känns helt meningslöst. Det enda stället där det finns lite sarkasm och ironi är mellan oss coacher, säger Petter.

Precis som i ”True Talent”, höstens talangjakt i TV 3, sjunger deltagarna till artisterna ryggar för att enbart rösten ska fälla avgörandet. Något som ibland ställde till problem för coacherna.

– Visst kan det vara så att de ser mer coola och världsvana ut än vad de låter, men ofta var det tvärtom. Man hör en röst som låter grymt bra, sedan när man vänder sig om är det en liten fågelunge som står där. Då får man försiktigt hjälpa dem ut ur boet och lära dem att börja flyga själva, säger Carola.

Erika Walukiewicz/TT Spektra

Mer läsning

Annons